TDU
top2

Föreningen
     
 


Fötetagsbesök den 6 december 2011 hos
Järfälla Profilteknik AB

Gullivervägen 17, 176 77 Järfalla, tel. 08-584 704 40, mobil 070-755 78 97

Vi gjorde ett mycket intessant studiebesök på Järfälla Profilteknik. Företaget gör mycket avancerad plåtbearbetning och skärning i plåt, med laser och vattenskärning. Jorma Lustig, ägare och grundare till Järfälla Profilteknik, visade oss runt. Företaget tillverkar många olika speciella plåtkonstruktioner. Storleken av de tillverkade föremålen är mycket varierande storlek. Jorma visade visade oss en bild på en specialtvättmaskin för utvändig tvättning jumbojets, och används på många flygplatser i världen. Vi fick också se stansade plåtbickor i storlek av en stortås-nagel.

Det var en intressant rundvandring i verksadslokalerna. Vi fick se olika typer as svarvar, svetsar och plåtpressar med en presskraft på flera hundra ton. En stor automatisk stansmaskin kunde både stansa och gänga i upp till xx mm tjock plåt. Laser-skäraren kunde skära upp till 20 mm tjock plåt, och i vatteskäraren kan man skära upp till 100 mm plåt. Vi fick se laserskäraren i aktion när den skar i en 60 mm plåt.


Här är lite bilder från studiebesöket:


 
1. Företagets vd Jorma Lustig visar en bild av en tvättmaskin för jumbojets. 2. Vi samlas kring den stora stansmaskinen.

 

3. Här ser vi vattenskäranen i aktion.                              4. Vattenskärning av 60 mm stålplåt.


Information om kommande studiebesök hittar du i Kalendariet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdaterad: 2011-09-18